top of page

Tess Adriani

 

In 2021 heb ik mijn training bij Creating Art Productions afgerond. In de loop der jaren hebben Joost en Mariëlle mij heel erg veel geholpen met het zoeken naar wie ik ben als danser en waar ik naartoe wil met mijn carrière. Ze hebben mij ook geholpen met mijn danstechniek en met het onderzoeken van je lichaam.

 

Daarnaast is mijn weg iets anders geweest dan die van de andere leerlingen van CAP. Ik heb tijdens de vooropleiding van CAP ook een MBO dansopleiding gevolgd, omdat ik geen havo advies had dat wel noodzakelijk is voor een HBO dansopleiding. Tijdens mijn tijd op het MBO heb ik met Joost en Mariëlle veel plannen gemaakt voor mijn vervolgstap. Na hard werken heb ik in mijn laatste jaar veel audities in het binnen- en buitenland gedaan. Ik heb besloten om mijn vervolgopleiding te volgen bij Rambert School of Ballet & Contemporary Dance in Londen. Dit was de school waar ik het liefst heen wilde. Ik heb hier dan ook keihard voor gewerkt.

Mijn tijd bij Joost en Mariëlle heb ik als enorm leerzaam ervaren. Ik kon en kan nog steeds met alles bij hun terecht. Ik heb onwijs veel geleerd over de danswereld en hoe zwaar het soms kan zijn. Ik heb het dan ook niet altijd even makkelijk gehad, maar als je iets heel graag wil moet je er voor gaan en dan kun je bij CAP goed terecht. Het fijnste is dat je ook na je traject nog altijd bij Joost en Mariëlle terecht kan.

Mijn advies aan nieuwe leerlingen is: kies een beroep waar jij gelukkig van wordt, want dat is het belangrijkst. Laat geld hierin nooit de grootste rol spelen en het maakt niet uit hoe lang je weg is. Als je iets heel graag wilt, moet je er voor gaan. Ook al denk je dat het je misschien nooit gaat lukken. Want waar een wil is, is een weg. Daarnaast wil ik meegeven dat de danswereld een keiharde wereld is. Je moet erg hard werken om je plek te vinden. Naast je harde werk moet je niet vergeten waarom je begonnen bent met dans en waarom en waarvoor je dit doet.

Tess.jpg
bottom of page