top of page

Maureen Lorho

 

Ik kwam bij CAP Education toen ik 15 jaar was en ging weg in het jaar dat ik mijn schooldiploma haalde. Dat was in 2021 toen ik 18 jaar was. Alle drie de jaren hebben me op een andere manier geholpen, voor wat ik op dat moment nodig had. Ik herinner me dat ik in het eerste jaar terugging naar de basis en die opnieuw goed leerde, dat ik me gefrustreerd voelde omdat ik in plaats van verder te gaan, achteruit ging. Maar uiteindelijk wisten Joost en Mariëlle wat het beste voor me was. Doordat ik die goede basis had, kon ik in het tweede jaar zo snel vooruitgaan. In het derde jaar kon ik ver komen in audities, omdat ik op mijn techniek kon vertrouwen.

 

Het mooie van CAP Education is dat Mariëlle en Joost constant bezig zijn met het verbeteren van de lessen en het veranderen van lesplannen als opleidingen ook veranderen. Ze willen ons de beste kansen geven, en dat betekent dat ze zich steeds aanpassen als ze zien dat een school een bepaalde vaardigheid vereist. We krijgen altijd de beste tools om te slagen en de kennis is altijd nieuw dankzij danskampen en gastdocenten.

 

Een positief kenmerk van de vooropleiding is dat het erg divers is. We hebben allemaal een andere achtergrond en willen naar verschillende scholen in verschillende dansstijlen. Iedereen is gedreven en we helpen met elkaars ambities. Ik weet dat toen ik het moeilijk had, de anderen me aanmoedigden en geloofden dat ik alles kon. Met de steun van mijn coaches in zowel CAP Education als mijn coaching, ben ik aangenomen bij Opus Ballet in Italië. Zonder mijn maandelijkse coaching zou ik niet de middelen hebben om mezelf te motiveren, zou ik niet weten wat ik aan moest tijdens de audities, en zou ik niet weten hoe ik op de juiste manier naar scholen moet kijken om erachter te komen welke mijn voorkeur heeft.

 

Voor aankomende studenten is mijn advies iets dat je nog veel zult horen: trust the process. Begrijp dat sommige dingen tijd kunnen kosten en dat sommige dingen onmiddellijk zullen gebeuren. Vertrouw op jezelf in dat laatste jaar. Weet dat wat je hebt genoeg is. Begrijp dat je nog veel te leren hebt en dat dat oké is. Ten slotte moet je weten dat andere mensen dingen zien die jij niet ziet, dat ze potentieel en hard werk zien. Daarop zal het auditiepanel je beoordelen en je moet erop vertrouwen dat het er is, zelfs als je het niet in de spiegel kunt zien. Wees blij met wat je bereikt hebt en blijf hoger mikken.

Maureen.jpg
bottom of page