top of page

Mandy Smits

 

Ik ben gestart met de vooropleiding van Creating Art Productions in 2017. In het begin was het best even wennen, want je werkt in heel kleine groepen en krijgt veel persoonlijke aandacht, wat best overweldigend kan zijn. Hierin ligt echter de kracht van de vooropleiding. Het kon op sommige momenten best intens zijn, maar ik heb er tegelijkertijd zoveel geleerd, zowel over dans als over mezelf. De vooropleiding is in de loop van de tijd echt een warm nest geworden. Het is de beste plaats om in een veilige omgeving uit te groeien tot je eigen en beste zelf.

Uiteindelijk heb ik de vooropleiding na drie jaar in 2020 met groot succes afgerond. Dankzij de hulp en het vertrouwen van Joost, Mariëlle en de andere docenten van CAP ben ik maar liefst aangenomen bij acht verschillende scholen in Europa! Uit deze scholen heb ik gekozen voor Northern School of Contemporary Dance in Leeds, Engeland.

Naast alle fysieke danslessen heeft CAP mij ook heel erg geholpen met alle zaken eromheen. Zo heb ik in de coachinglessen van Mariëlle veel zicht gekregen op bijvoorbeeld dansscholen, audities en gezelschappen, maar ook over kleding, inspiratie en social media. Ook hebben Joost en Mariëlle mij geholpen met een eigen mening vormen over al deze zaken, waardoor ik later belangrijke keuzes voor de toekomst beter kan afwegen en maken. Tot slot hebben Joost en Mariëlle mij geholpen om mentaal sterker te worden. Omdat ze zo persoonlijk betrokken zijn met elke leerling, hebben ze hier een goede kijk op en hebben ze mij hierin echt dingen bijgebracht die ik de rest van mijn carrière zal meenemen.

Ik zou aan de leerlingen van CAP willen meegeven om hard te werken, veel te genieten, maar vooral om niet bang te zijn om te proberen en te leren binnen de vooropleiding. In de vooropleiding ben je helemaal vrij om te ontdekken en een eigen mening te vormen, dus doe dit ook vooral. Vertrouw daarnaast compleet op Joost, Mariëlle en de andere docenten van CAP. Zij zien jou echt en weten hoe ze jou het beste kunnen helpen. Ook al voelt het soms alsof je even niet meer weet of het allemaal wel goed komt, zij kijken verder dan vandaag of morgen en zien het grotere plaatje. Hun doel is om jou naar de toekomst te helpen die je wilt en ze zullen er alles aan doen om dat te laten lukken.
 

Mandy.jpg
bottom of page