top of page

Dana van der Geer

Na jarenlang dansles bij Joost te hebben gevolgd, ging ik in mijn examenjaar van de middelbare school audities doen voor HBO-opleidingen in de richting van Musicaltheater. De CAP vooropleiding bestond op dat moment, in 2014, nog niet. Tóch hebben Joost en Mariëlle mij ontzettend geholpen met het auditietraject. Zo had ik dankzij hen altijd een ruimte om in te oefenen en te repeteren en hielden zij mij altijd scherp. Voor de laatste auditieronde voor de Musicaltheater-opleiding in Tilburg moest ik een eigen mini-musical maken. Ik weet nog goed dat Joost en Mariëlle mij daar ook heel goed bij hebben geholpen en mij hebben uitgedaagd om nóg verder te denken en beter te presteren.

 

Inmiddels ben ik afgestudeerd aan de Muziektheater-opleiding in Tilburg. Na drie jaar Musicaltheater gestudeerd te hebben, waar de focus vooral op dans ligt, heb ik de overstap gemaakt naar de Muziektheater-opleiding waar de focus vooral op zang ligt. Al voor mijn afstuderen mocht ik me bij het ensemble van MAMMA MIA! van Stage Entertainment Nederland voegen, waar ik later ook nog Cover Sophie ben geworden. Voor volgend jaar ligt er een mooi avontuur in het buitenland te wachten, waar ik helaas nog niets over mag zeggen.

 

Ik ben Joost en Mariëlle eeuwig dankbaar voor hun hulp en de schop onder mijn reet die ik, nog altijd, af en toe nodig heb. Ze zijn allebei enorm toegewijd aan hun studenten en staan altijd voor hen klaar. Ze zijn experts in dans en expressie en weten ook heel goed wat voor jou persoonlijk mentaal en fysiek nodig is om de maximale groei te bereiken. Zelfs op gebieden waar Joost en Mariëlle zelf geen experts in zijn, zal de CAP vooropleiding je verder helpen. Ze weten namelijk altijd professionals te regelen om de vooropleiding aan te vullen met lessen die jij nodig hebt voor jouw gedroomde vervolgopleiding.

 

Wat ik aan de huidige leerlingen van CAP zou willen meegeven is: blijf altijd zo hard werken als je hebt geleerd in deze vooropleiding en vergeet nooit waar je het allemaal voor doet. Dit vak is prachtig, maar het vraagt heel veel van je. In deze vooropleiding leer je de mindset te ontwikkelen waar je jaren later nog de vruchten van gaat plukken. Hard werken loont!

Dana.jpg
bottom of page