top of page

Ava Sopacua

In juli 2017 heb ik de vooropleiding bij Creating Art Productions afgerond en in september 2017 ben ik begonnen aan de opleiding Docent Dans op de Academie voor Theater en Dans (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten).

Wat ik heel fijn vind aan de begeleiding van CAP is dat zij jou helpen met de stappen naar jouw droom. Ze kijken naar wat jij wilt als persoon en als danser en daar word jij persoonlijk in begeleid. Het persoonlijke aspect vind ik heel fijn want er wordt echt gekeken naar wat jouw droom is en op basis daarvan wordt gekeken wat er nodig is om die droom werkelijkheid te maken. Doordat er in de privélessen een-op-een wordt gewerkt is er 100% aandacht voor jou. En doordat er wekelijks een-op-een wordt gewerkt, maak je grote stappen.

Na de vooropleiding bij CAP ben ik begonnen aan de opleiding Docent Dans in Amsterdam. Op en naast de opleiding heb ik verschillende voorstellingen mogen dansen. Ook volg ik verschillende (dans)workshops in binnen- en buitenland om zo mijn dansvocabulaire en danskennis te verbreden. Als dansmaker heb ik drie dansstukken gemaakt: ‘Ik ben wat ik mij herinner’, ‘A touch of the river’ en ‘Regencirkel’. Als docent heb ik inmiddels al op vijf verschillende dansscholen vast lesgegeven, op verschillende basis- en voortgezet onderwijsscholen lesgegeven en heb ik mijn certificaat voor Taaldans en Rekendans behaald voor dans in het basisonderwijs. Met trots mag ik ook zeggen dat ik sinds september 2019 dansdocent ben bij CAP.

Wat ik de huidige leerlingen mee wil geven, en dat zeg ik niet als docent maar uit mijn eigen ervaring: blijf altijd genieten, niet alleen op het podium, maar ook in de danslessen en repetities. En bedenk dat wanneer het zwaar is, het altijd goed komt, want: waar een wil is, is een weg. Zorg goed voor je lichaam en voor je geest. Dansen is niet alleen met je lichaam maar met je lichaam, je hart en je ziel.

Ava.JPG
bottom of page