top of page

Lydia Oei 

Ik train sinds dit jaar bij CAP Education en rond de vooropleiding ook dit jaar af. Dansen is altijd mijn nummer één hobby geweest maar ik heb het altijd eng gevonden om dit mijn beroep te maken.

Na de middelbare school was ik begonnen aan de opleiding mondzorgkunde maar merkte snel dat dit niks voor mij was. Ik zat die periode niet lekker in mijn vel en het enigste wat mij beter liet voelen was dansen. Nadat ik was gestopt met de opleiding zat ik in een dilemma en wist ik oprecht niet wat ik moest doen. Moest ik een andere "normale" opleiding zoeken of toch verder gaan in dansen. Ik ben in gesprek gegaan met Mariëlle en Joost over mijn toekomst en heb na lang nadenken besloten om dit avontuur aan te gaan.

Ik zat pas net bij vooropleiding maar moest al snel voorbereiden voor audities. Deze periode was erg stressend en ik heb het niet altijd makkelijk gehad maar het is uiteindelijk allemaal goed gekomen. Ik ben uiteindelijk bij 4 scholen aangenomen en heb besloten om naar AHK te gaan en heb er heel veel zin in!

Ik heb dit jaar enorm veel geleerd en ben erg veel over mezelf en mijn lichaam te weten gekomen. Er waren veel momenten dat ik niet in mezelf geloofde en dat ik dacht "Waarom doe ik dit überhaupt?” Op dit soort momenten waren Joost en Mariëlle er altijd voor me. Zij hebben altijd in mij geloofd en stonden altijd achter mij. Dit klinkt misschien cliché, maar zonder hen had ik het echt kunnen doen. Ze waren voor mij zo veel meer dan alleen een docent en hebben wegen voor mij geopend waarvan ik nooit had verwacht dat ze geopend zouden kunnen worden. Ik had niemand liever gewild om mij te helpen mijn dromen waar te maken dan hen. Daarnaast is iedereen bij CAP heel erg supportief en is het een vertrouwde omgeving waardoor je kan doorgroeien tot je beste zelf.

Ik heb ook eind vorig jaar aangeboden gekregen om K-pop les te geven. Dit vond ik super leuk maar wel heel spannend. Ik had namelijk nog nooit eerder lesgegeven. Na proefles te hebben gegeven heb ik besloten om het aanbod te accepteren. Ik geef nu met plezier elke vrijdag van 21:00 tot 22:00 K-pop les en ga hier komend jaar ook zeker mee door.

 

Voor de mensen die dit lezen: ik hoop dat jullie je leven tot het uiterste leven en achter jullie dromen en passie gaan. Je gaat tegenslagen krijgen en het kan af en toe mentaal en fysiek vermoeiend zijn maar remember: a diamand is made under pressure ;)

bottom of page